Je bekijkt nu Duurzame en goedkope koffie drinken als student. De zes tips van ASN

Duurzame en goedkope koffie drinken als student. De zes tips van ASN

Koffie is beslist niet het meest duurzame product ter wereld, maar we – de ASN bank die dit artikel schreef en wij als oud-studenten – begrijpen hoe belangrijk je dagelijkse dosis cafeïne is in het drukke studentenleven. Daarom delen we graag de zes tips. Zo kun je genieten van een voordelig én duurzaam kopje koffie. Het hele artikel dat beslist de moeite waard vind je op de site van de ASN bank.

Tip 1. Ga voor écht eerlijke koffie

Goede koffie begint natuurlijk bij de boon. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor merken die de hele koffieketen begrijpen en die de koffieboeren een eerlijke prijs betalen. Daarom op ónze site veel van die merken op een rij.

ASN tip 2. Check het keurmerk voor duurzame koffie

Check altijd het keurmerk. Zo zijn keurmerken als UTZ Certified, Rainforest Alliance, Fairtrade en het Europees Keurmerk voor Biologisch uitstekende graadmeters voor duurzame én eerlijke koffie.

Minder met (koffie)melk. ASN tip 3

Niet alleen bespaart het je ongemakkelijke reacties op dat terrasje in Italië – cappuccino drink je immers niet na pak ‘m beet 11.00 uur ‘s ochtends – maar wist je dat koffie mét melk beduidend slechter is voor het milieu dan een kopje zónder? Volgens MilieuCentraal is één koffie verkeerd namelijk net zo slecht voor het milieu als veertien kopjes espresso. Probeer daarom minder of zelfs helemaal geen melk in je koffie te doen. Scheelt je ook nog eens op je uitgaven. Hoe mooi zo’n échte cappuccino ook is…

Tip 4: Neem een abonnement op je koffiezetapparaat

Deze is voor ons ook nieuw. Maar het bedrijf Bundles biedt abonnementen aan die het overwegen waard zijn. De ASN bank merkt terecht op dat je als student zelden het budget hebt om een duur koffiezetapparaat aan te schaffen. Dan liggen oploskoffie of coffeepads meer voor de hand. Dat kan beter en vooral veel lekkerder!

Grootgebruiker, liefhebber of kleine genieter, met een abonnement via Bundles staat er niet alleen een fancy Siemens koffiezetapparaat in je keuken, je betaalt dan vanaf 26 cent per kopje koffie. Goede deal! Zet tussendoor het apparaat wel uit. Scheelt stroomverbruik.

ASN tip 5. Neem een koffie-to-go beker mee

In de tentamenweek breng je waarschijnlijk het grootste deel van de tijd door in het studielandschap of de bibliotheek die hoort bij je opleiding. Dan zit je niet alleen zonder je eigen duurzame koffie, je zult het vaak ook moeten doen met de bekertjes uit de automaat. Niet alleen drinkt dat niet bepaald lekker, het is ook vreselijk slecht voor het milieu. Kijk gerust eens rond op onze site naar betere alternatieven!

Tot slot tip 6, misschien wel de leukste: bezoek duurzame koffietentjes

Studeer je liever in een koffietentje bij je om de hoek? Kies dan voor koffiezaken die duurzame koffie schenken zoals Cornelis of Koffie & Ik in Utrecht, Bocca Coffee in Amsterdam of Man met Bril in Rotterdam. Met de meer dan goede koffie en dikwijls gratis wifi, kun jij er weer tegenaan! En mocht je meer inspiratie nodig hebben voor leuke én duurzame koffietentjes? Check dan deze 10 hotspots.

Bedankt ASN bank voor dit (h)eerlijke overzicht met uitstekende tips!

Geef een reactie