Je bekijkt nu Going bananas

Going bananas

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Recepten
 • Bericht reacties:0 Reacties

Bananen. Je hebt ze altijd in huis. Soms zelfs twee trossen omdat je bang was dat je ze niet meer in huis had. En je dat eergisteren ook dacht tijdens het boodschappen doen. Dan gebeurt het dat ze op zijn voor je het weet. Maar soms … eet inééns niemand ze en blijven ze liggen. Huh? Daar liggen ze dan geler en geler en sproeterig te worden. Maar HO! Nóóit mogen ze in de (groene) kliko. We consumeren immers bewust. Dus we gooien geen eten weg. Die sproeterige bananen, net te melig om nog lekker weg te happen, zijn namelijk het perfecte ingrediënt voor lekkere, voedzame en gezonde snacks. En makkelijk. Laten we makkelijk niet vergeten, daar houden we van!

Going banana

Going bananas

Linda
Bananen. De ideale ‘even wat extra power/pak ik mee voor tijdens/ooooh ik moet al weg maar heb niks gegeten!!!/tien-uurtje-voor-het-kind-van-de-luie-ouder’- snack .
Op mijn Spotify Wrapped stond dit jaar 'Banana Pancakes' van Jack Johnson ergens heel erg bovenaan. Waarom? Veel gedraaid, natuurlijk…en wel omdat ik er zo vrolijk van word én omdat ik ze veel maak! Ze zijn heerlijk, je geweten heeft er geen last van (anders dan bij gewone pannenkoeken) en zélfs door de week is het qua tijd te doen.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang lunch, onbijt
Keuken Eenvoudig
Porties 2 personen

Equipment

 • Maatbeker
 • Staafmixer
 • Koekenpan
 • Olie of cocosvet

Ingrediënten
  

 • 2 rijpe bananen
 • 1 ei
 • 1 kopje havermout ~80 gram
 • 1 scheutje (plantaardige) melk
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 theelepel bakpoeder

Instructies
 

 • Houd één banaan apart. Doe de havermout in de maatbeker. Met de staafmixer mix je het in ongeveer 1 minuut tot meel. Nu komt het ingewikkelde deel: je gooit alle andere ingrediënten erbij en zet de staafmixer erop tot het zo glad is als het gaat worden (ongeveer 1 a 2minuten). Yep, dat is alles!
 • Laat je koekenpan heet worden op een laag vuur en vet ‘m lichtjes in. Het beslag is wat dikker dan we gewend zijn van Hollandse pannenkoeken; we maken deze heerlijke gezonde ontbijtversie dan ook op het formaat van een American pancake: zo groot als een schoteltje en lekker dik. Reken op ongeveer 1 kleine juslepel beslag per pancake.
 • In mijn koekenpan passen er drie, bij jou misschien vier. Ze worden niet zo ‘taai’ als hun Hollandse neefje, dus heb even geduld. Laat ze langzaam garen. Als de onderkant mooi camel-bruin is draai je ze voorzichtig met een spatel om. Zo bak je zes pannenkoekjes. Leg ze op een stapel op een bordje. Snij de tweede banaan in plakjes, en verdeel ze over en rondom de stapel. Als je wilt (let je op je suikerinname, dan laat je dit weg) doe je er wat maple-syrup, agave stroop of andere zoetigheid overheen. Wat gebroken wal- of pecan-noten zijn ook heerlijk. Pannenkoekjes over? Wat fijn! Ze zijn koud superlekker in de broodtrommel en ook prima in te vriezen. Maak dus gerust een voorraadje.
Trefwoord Bananen, Pannekoeken

Geef een reactie

Rating recept